In Sporthal De Pijp is het najaaren winterseizoen al weer begonnen

Maquette van sportcentrum De Pijp

combiwel Sportbuurtwerk, organiseert ook dit jaar weer voor alle buurtbewoners in De Pijp laagdrempelige sportactiviteiten. Doel van deze activiteiten is om bewoners voor een (nog) bescheiden prijs kennis te laten maken met verschillende sporten en om ze in contact te laten komen met buurtgenoten. Alle activiteiten worden gegeven door gediplomeerde sportdocenten.

Het najaar- en winterseizoen is weer begonnen. Buurtbewoners die geïnteresseerd zijn in sportactiviteiten kunnen zich vanaf nu inschrijven of aan een proefles deelnemen. Via de sportinstuiven kan iedereen het hele winterseizoen door ervaren welke sport het beste bij hem past.

Voor degenen die al een voorkeur hebben, zijn er cursussen. Ook sportliefhebbers die een idee hebben om een nieuwe sportactiviteit op te zetten, zijn welkom om samen met activiteitenbegeleiders van Sportcentrum De Pijp te onderzoeken welke opzet het beste aanslaat. Leo Heldoorn (voor volwassenen), Marcel Bosse (voor de jeugd 12+) en Marco Cats (voor de jeugd tot 12 jaar) zijn de contactpersonen.
Zij coördineren en begeleiden cursussen en activiteiten. Ze proberen met een verscheidenheid aan zaalactiviteiten de sociale samenhang in de buurt te bevorderen.

Zo is er elke vrijdag vanaf 17.00 uur een zaalvoetbaluurtje voor alle jongeren van 15 tot 20 jaar uit de buurt die gewoon binnen kunnen lopen en mee kunnen doen. Jongens die doordeweeks elkaar niet tegenkomen maken op sportieve wijze contact met elkaar.

Op het lijf
De meeste kinderen uit de buurt worden via scholen al warm gemaakt voor sporten. In Sportcentrum De Pijp kunnen ze ervaren of ze willen doorstromen naar de sportvereniging. Voor kinderen van ouders met weinig geld is er de mogelijkheid gebruik te maken van het jeugdsportfonds van de gemeente.

Voor ouders (of verzorgers) met peuters is er elke donderdagmiddag voor € 1,50 ‘Beweegkriebels’, Beweegkriebels is een visie en werkwijze gericht op het uitdagen van 0-4 jarige kinderen om spelenderwijs te bewegen en wat aansluit op de belevingswereld van de doelgroep.

Volwassenen die willen weten welke sport hen op het lijf geschreven is, kunnen voor een paar euro deelnemen aan de diverse sportinstuiven. Voor 40-plussers is er op maandagmiddag en donderdag de mogelijkheid om onder professionele begeleiding kennis te maken met diverse sporten. De sfeer is ongedwongen en iedereen is welkom.

Activiteiten
Enkele van de activiteiten voor het komende seizoen zijn
Elke maandagmorgen:
11.00-12.00 u aerobics
Elke dinsdagavond:
19.00-20.00 u aerobics (gemengd)
Elke woensdagochtend:
10.30-11.30 u steps
Elke donderdagmiddag:
14.00-15.00 u ‘Beweegkriebels’ (ouder/verzorger met peuter)
Elke maandagmiddag (14.00-16.00 u) en donderdagochtend:(10.00-12.00 u) is er de 40+ Instuif. Ook op donderdagavond zijn er instuiven voor conditietraining, badminton en tafeltennis.

Deelname is € 1,50 tot € 3,80 per keer.
Stadspashouders hebben gemiddeld ongeveer een euro korting. Deelnemers betalen alleen voor de uren dat ze meedoen en kunnen zelf bepalen of ze eenmalig, zo nu en dan of elke week meedoen.

Er worden in het sportcentrum ook (tennis)cursussen gegeven. Dan betaal je wel voor het totaal aantal lessen. Stadspashouders krijgen fikse korting.

Kinderen kunnen les krijgen op het gebied van karate, futsal (zaalvoetbal), basketbal, atletiek, judo, streetdance en tennis. Tien lessen kosten maximaal € 50,-. Voor mensen met minder geld zijn er kortingen tot zeventig procent.

Sportloket
Inschrijven kan via het Sportloket van Sportcentrum de Pijp, Lizzy Ansinghstraat 88 (voor meer informatie tel. 4701460).
Voor de jeugd zijn er extra inschrijfmogelijkheden op 23 september (15.00-17.00 uur in het Jan van der Heijdenhuis, 2e Jan van der Heijdenstraat) en woensdag 28 september (13.00-14.30 uur in Buurtcentrum De Pijp, 2e Van der Helststraat)

Prijzen: om de sportactiviteiten qua budget voor iedereen toegankelijk te maken zijn de prijzen laag gehouden. Mensen met een smallere beurs krijgen bij cursussen aanzienlijke korting. Bij sportinstuiven en aerobics wordt per keer betaald. Op vertoon van de stadspas krijgen deelnemers korting.